885

Mobillös i kylslaget Nya Zeeland

AUCKLAND, NYA ZEELAND. Det var en chock att komma hit igår – vädret är rena vintern jämfört med sommaren i Australien och Fiji (men inte jämfört med Sverige). Lite deprimerande måste jag säga. Men man får rycka upp sig. Jag började skriva detta igårkväll på en Starbucks på Queen’s Street ett par hundra meter från mitt sunkhostel (bilden ovan, två nätter bokat på internet, byter ev till ngt annat sedan) där jag uträttade en del ärenden på datorn. Ett av dem var att till polismyndigheten i Stockholms län förlustanmäla min mobil som faktiskt visat sig vara just försvunnen. Smått obegripligt hur det gått till. Själva mobilen kan jag gärna avvara men simkortet hade varit bra att ha. Men det löser sig. Innan jag hann posta det här inlägget så tog internettiden slut. Nu däremot har jag fått tjejen i receptionen på hostelet att hooka upp min Mac till deras trådlösa nät så jag kan mejla från rummet istället. Mycket bekvämt.

Vill någon nå mig är det alltså bäst med mejl. Min australiensiska mobil med kontantkort lär funka här också (jag ska bara ladda in mer pengar på kontot). Den har nummer 0410 825018. Landsnumret till Australien är +61, så jag gissar att det blir +61 410 825018 från Sverige. Skype går förstås också när jag är online.

I övrigt har jag just nu inga andra planer än att hänga i Auckland några dagar och, faktiskt, jobba lite. Har samlat på mig en hög stories som ska skrivas ut. Har bestämt mig för att inte ha någon brådska härifrån. Har inte läst på ett skvatt om Nya Zeeland (fast jag har lagt vantarna på vad som ser ut att vara en bra guidebok) men jag antar att det blir en mindre bussrundtur på åtminstone nordön. Ett tips jag fått är att åka till vulkanområdet på nordön, det låter som en plan.

Hamnade med några nederländska tjejer i bussen in från flyget igår, som vi även såg på Fiji, och de sa att de har fem veckor för Nya Zeeland. Jag har i praktiken mindre än två. Men jag har inte lust att styra om schemat heller, inte minst med det här kalla vädret (!), så det får bli som det blir. Auckland har jag knappt sett något av ännu, utom den fräschaste Mc Donald’s-restaurang jag nånsin varit på. Men det är ju inte mycket att blogga om.

To be continued…

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article