1029


Upp till en halv miljon människor döda i Haiti

Associated Press säger i ett nyhetsinslag (nedan) att antalet döda i jordbävningen i Haiti i tisdags kan vara mellan 100 000 och en halv miljon. Spannet indikerar förstås att siffrorna är extremt osäkra. I huvudstaden samlas döda på hög, rapporterar internationella medier.
Enligt ABC News har parlamentet, flera myndigheter, presidentpalatset, flera sjukhus och skolor samt ett av huvudstadens fängelser kollapsat i jordbävningen som mätte 7.0 på Richterskalan och är det kraftigaste i regionen på 200 år.
Vägar är blockerade och i princip all kommunikation i landet ligger nere vilket gör räddningsarbetet mycket komplicerat. Röda korset i Genéve uppskattar att tre miljoner människor kan vara hemlösa, skadade eller döda, enligt ABC News.
TV: Huvudstaden Port-au-Prince i kaos
Fler nyheter från katastrofen i Haiti:
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article