1197

KUALA LUMPUR. Sitter helt svettig kl 08.45 i den stillastående typ 30-gradiga luften på ett hostel i Chinatown i Kuala Lumpur, Malaysia, som jag lämnar om fem timmar för Dhaka, Bangladesh. I Malaysia börjar stan just vakna till liv här utanför. Har ätit frulle på taket och sett solen gå upp. Nu ska jag checka ut och sen gå en snabbpromenad. Hade tänkt tvätta för det behövs med det hanns inte med, får bli i Dhaka istället.

Från Dhaka till Indien flyger jag med det bengaliska hedervärda bolaget GMG Airlines som har den slagkraftiga ”First Class All The Way” samt vad som ser ut som en ren (!) i loggan. Faktum är att guideboken rekommenderade det bolaget, det var något annat av de inhemska som inte riktigt nådde upp till normal säkerhetsklass enligt USA:s flygmyndighet.
Men man ska inte alltid lite på guideböcker – i en annan bok, om Indien, påstås det att inga flyg går mellan Bangladesh och Indien, vilket jag härmed kan dementera. I min bok om Bangladesh (Lonely Planet tyvärr, jag gillar Rough Guides bättre) påstås det att det är dyrt att flyga ut ur Bangladesh, men det är inte heller korrekt (såvida man inte tycker att 500-700 spänn är dyrt).
Hade tänkt skriva en rapport om resan hittills här nånstans, framför allt sammanfatta Australien och Nya Zeeland men det får vänta lite. NZ hann jag inte se så mycket av, jobbade sammanlagt fem-sex dagar där. Men min snabbanalys blir att ska man välja mellan Australien och Nya Zeeland: välj Australien först.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article