1062

Titta, det blommar!
IMPERIAL GARDEN, TOKYO. Så fick jag se dem i alla fall, körsbärsblommorna som landet är så känt för. Bland annat. Det tjatas om dessa blommor i hela guideboken. Om det nu är rätt sorts blommor, det kanske nån vänlig läsare kan upplysa om. Min kunskap om sådant som växer lämnar en del i övrigt.
Men i vilket fall, blommar gör det. Frågan är om det kommer av sig nu, för en kallfront har dragit in över Tokyo så det är säkert åtta-tio grader kallare mot när jag kom då det var sol. Man fick raska på idag ute på stan för att hålla ångan och värmen uppe. Här är jag i Imperial Garden där kejsaren bor. In till hans gemak kommer man inte men parken är fin att gå runt i.

En hel del japaner tog sig ut i parken för att fotografera prakten. Även om det bara var enstaka träd som blommade, men det ser man ju inte om man beskär bilden ordentligt…

Pietetsfullt ansade tallträd.

…och så ett annat Tokyo
Jag brukar alltid försöka se något som inte står i guideboken. Här tog jag Tozai Line till Nishi-Funabashi så långt till ändstationen österut mot havet som man kommer, en halvtimme kanske. Käkade sen lunch på det här stället under en bro. Det här är också Tokyo: en grå förort, dit inga turister kommer och japaner lever sitt vardagsliv, långt från ljus, höghus och glamour inne i Tokyo city. Jag tycker sådant är intressant att uppleva som en sociologisk studie.

Här fick man alkoholfri ölsmakande saft i flaskan och sprit i ett glas, så fick man hålla i flaskan i glaset, så – pang! – blev det bärs.
Biff med lök och äggula. Långt ifrån den sämsta maten jag ätit. Och härute i förorten har priserna plötsligt fallit 50%.
Tågstationen i Nishi-Funabashi, östra Tokyos utkanter.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article