1254

Googles offentliga bråk med Kina ökar. Google beslutade sig i början av veckan att sluta självcensurera den kinesiska versionen google.cn och istället styra all kinesisk söktrafik till den för tillfället öppna Hongkong-versionen av sajten. Det är det senaste exemplet på bråket mellan USA och Kina, där Dalai Lamas besök i Washington nyligen, USA:s vapenaffär med Taiwan och Kinas anklagelser om att USA bryter mot de mänskliga rättigheterna varit andra höjdpunkter.

Tre sidor läsning i SvD Näringsliv finns idag om Google vs. Kina-bråket, inklusive min betraktelse från Peking. Med en gigantisk och prestigeladdad världsutställning runt hörnet så är ett offentligt bråk om frihet på internet det sista Peking önskar sig, är temat.
Köp tidningen – eller läs här.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article