1323

Sitter här vid Medelhavet på betryggande avstånd och läser de senaste nyheterna från Bangkok. En norsk korrespondent sitter fast på sitt hotell och hör skottlossning runt om i stan. Bara ett tiotal gäster av normalt flera hundra finns kvar och de flesta i personalen vågar inte ta sig till hotellet, som är omringat av de regeringsfientliga demonstranterna, ”rödskjortorna”, skriver Aftonbladet som pratat med den norska reportern.

Igår läste jag att militären säger sig vara redo att driva ut ockupanterna med våld, något militären varit avog till tidigare, även när motdemonstranterna ”gulskjortorna” härjade Bangkok för ett par år sedan och stängde stans flygplats.

Regeringen har lovat att tidigarelägga ett val, om jag minns rätt, men det har tydligen inte hjälpt, särskilt inte sedan rödskjortorna ledare skjutits. Nu finns risk för ett säkerhetsmässigt sammanbrott och, i värsta fall, ett thailändskt inbördeskrig i varje fall i Bangkok. Det är synd att det ska gå så illa för ett så fint land som Thailand, som förtjänar mycket bättre.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article