1164
1164

NÄRA SANDHAMN — Kvällen och natten tillbringas vid en namnlös ö, kobbe nästan, ungefär en distansminut nordväst om Sandhamn. Ön (se den röda markeringen till vänster på sjökortet) är typ 75 meter i diameter men skulle lätt rymma en liten hydda – man blir sugen på att kolla om det går att köpa loss den. Moderen och jag har tillbringat några timmar här där vi ätit middag och studerat solnedgången. Mamma har badat, jag badad igår vid Sandhamn och nöjde mig med det. Tempen är 11 grader, så man piggnar till snabbt. Om man säger så.

En sak som slår en i skärgården är hur belämrade med hus öarna faktiskt är. I den inre delen av skärgården är i princip varenda större ö full med strandnära hus. Det är faktiskt svårt att hitta tilläggningsplatser, vilket jag inte tycker är helt positivt. Att skärgården lever är förstås bra, men det är en rätt odemokratisk utveckling när de bästa platserna är förbehållna de som har råd att köpa en tomt.

I alla fall, imorgon, nationaldagen, hade jag tänkt tillbringa något norrut i Möjaskärgården. Oklart exakt var, men det sägs vara en populär ögrupp för båtfolk att kuska runt i. Skulle vara kul med lite båtgrannar på lagom avstånd. Vi får se hur det blir, jag ska försöka få iväg en rapport. Vädret ska bli bra: uppåt 20 grader, ost 4-5 m/s, mest sol.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article