1555
Snart på en plats nära dig.

VINTERRESOR Sådärja, ett halvår till att drömma sig bort
MÖRKER. Det bullar upp sig för höst, med allt vad det innebär. Mörka kvällar. Mörka morgnar. Kalla kvällar, ännu kallare morgnar, kalla dagar, regn, blåst, uppläggning av båten (nåja, några veckor till), allmänt dåligt väder, svampsäsong, höstlöv, depression, blåst och, senare, snö, slask, regn, slask, halka, saltade vägar, trafikkaos, slask, jul, slask, slask och påsk.

Denna period ljusas vanligtvis upp med planeringen inför vintersemestern – i år blev det som frekventa läsare av denna blogg redan vet Rio de Janeiro och Peru. Hittills inskränker sig planerna till Köpenhamn i oktober. Den danska huvudstaden är förvisso inte fy skam. Men vi hoppas kunna bjuda på något mer än så, dock oklart vad hittills.

Medan man inväntar detta besked och alla andra som på ena eller andra viset kan lätta upp tillvaron så är det tur att det finns hjälp nära tillhands för att fördriva tiden. Ett handfast redskap i värvet att fly vardagen under det slaskindränkta mörka halvåret vi svenskar drabbats av är TravelingReporter.com, resesajten som inte bangar för några äventyr eller resmål.

TravelingReporter.com, åtminstone övre halvan.

Här är något av det nya jag postat där:

• Nu finns en story om hur långt (eller kort kanske) bygget av nya World Trade Center i New York kommit, postad lagom till elvaårsdagen av terrordåden.

• Apropå Köpenhamn, eftersom jag varit där redan, så slog jag till med en guide till de fem bästa sakerna att göra i den stan.

• Vill du ha varmare breddgrader så rekommenderas exempelvis min story om Boracay i Filippinerna, som både handlar om varför man bör åka dit och varför man bör avstå.

• Längtar du ut i naturen så finns fem bra hiking- och trekkingdestinationer att läsa om, liksom tips om en guide som brittiska The Guardian gjort över 15 av USA:s bästa nationalparker.

• Eller varför inte fördjupa dig i min guide till Shanghai – Kinas mest fantastiska megastad.

• Vill du inte fullt så långt bort så kan jag tipsa om min reseberättelse från södra Spanien – från Alicante till Málaga på tio dagar.

• Missa inte heller Travel TV, som du hittar under en flik i toppmenyn. Där finns för tillfället över 8 timmar video med reseguider, stadstips, galna upptåg och annat – nog för att räcka en hel arbetsdag.

Och mycket, mycket mer.

Promenad utmed högst riskabel bergsstig nära Machu Picchu i Anderna. I vintras blev det Peru
– vad blir det nu?

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article