1072

BROOKLYN. Jag har redan skrivit att vi har fått en väldig massa gjort sedan vi kom hit i måndags – herrejösses, det är inte en vecka sedan ens – så det är ingen idé att rabbla om igen. Om än till priset av en hel del utgifter, men får man betrakta som uppstartskostnader. Hoppas vi.

Hur som helst. Idag hann vi se lite av Prospect Park i Brooklyn, där familjer grillade barbecue, joggare joggade, hundägare gick ut med hunden etc. Det är en fin och stor park, dit man gissar att relativt få turister i New York någonsin tar sig.

Jag har förresten också så smått börjat göra i ordning min egen New York-guide, där det dyker upp flera unika och egensinniga tips framöver.

 

På den mera administrativa sidan så hivade vi idag, söndag, också iväg en rejäl lunta med underskrivna avtal för lägenheten, som vi får tillträde till om en vecka. Det är inte klokt vad avtal jag undertecknat. Att skaffa mobiltelefon (det enklaste av dem), öppna bankkonto och hyra en lägenhet tarvar sisådär 100-150 signaturer och initialer på olika dokument. (För att inte tala om avgifter och deposits, men det har jag som sagt redan nämnt.)

Nåja. Nu kommer en vecka av lite mera jobb för min del i alla fall. På onsdag lämnar Fed, centralbanken Federal Reserve, besked om hur man går vidare med att som utlovat dra ned på stimulanserna till USA:s ekonomi. Det skriver jag bland annat om i veckan i SvD Näringsliv.

Over n’ out.

In this article