1099

LAGUARDIA AIRPORT. Sitter och väntar på ett flyg till Toronto, Kanada. Av någon anledning är jag vid flygplatsen i god tid. Det blir mitt första utlandsuppdrag (utanför USA alltså): i morse kom beställningen på ett jobb om Torontos numera ökände borgmästare Rob Ford, som för ett par veckor sedan tvingades erkänna att han rökt crack (kokain).

Rob Ford
Rob Ford

Sedan dess har han strippats på i princip all sin makt i stadshuset, men vägrar samtidigt att avgå. Vi får se om det går att få tag på honom.

Mer om Rob Ford här och här.

(Uppdaterad) Det första vi gjorde i Toronto var att åka till stadshuset, där det bara är att kliva in och gå upp en trappa till borgmästarens kontor. Därinne satt Rob Ford själv, och hade haft ett möte med sina två advokater som just lämnat byggnaden. 30-talet journalister med kameror, datorer och ljusutrustning häckade utanför. Efter någon timme kom Ford ut och överöstes med frågor från den kanadensiska pressen, av vilka han inte svarade på en enda.

Riktig, mäktig cirkus alltihop.

Nu ikväll har vi varit och käkat hamburgare och tagit ett par pilsner, och samtidigt intervjuat lite folk som absolut inte stödjer den vilde borgmästaren.

Även om jag och fotografen inte lär hinna se så mycket av Toronto så ska det bli kul att besöka stället. Jag har bara varit i Kanada en gång innan, och bara i cirka 45 minuter. Min flight till Kuba i slutet av 1990-talet drabbades uppenbarligen av lite extra motvind och fick soppatorsk, så vi fick gå ner och tanka på en militärflygplats under nån timme. Jag minns att jag klev på plattan sommarklädd i smällkalla vintern och gick bort till terminalen och köpte en Cola. Det var väl det.

In this article