Snart slut på en NY-termin

1150
1150

MADISON SQUARE GAEDEN. Det är inte klokt vad snabbt tre månader gått. Kan inte fatta att jag bott i New York sedan i september. Det ska faktiskt bli skönt med julledigt, har känt mig lite halvmatt senaste veckorna. Ingen julmat har jag ätit ännu heller, men det är kanske lika bra det.

Just ikväll är jag på hockey igen, NY Rangers vs. Nashville Predators. 2-0 till Nashville efter en period. Mamma är på besök, så senare i veckan ska vi ut och käka och annat mys. Sedan flyger vi hem den 18 dec. Ser fram emot att åka ut och titta till båten. Stackare lilla båten.

Ok, nu börjar andra perioden.

Plötsligt gör Rangers ett mål så nu har vi 2-1.

Gick en promenad hit i kylan och kollade i ett par butiker där jag tänkte handla en julklapp eller två. Får försöka hinna ta en dag till det innan vi åker. Har knappt handlat en enda pryl i New York.

Nu är andra perioden slut. Känner mig lite trött. En del målchanser men det står ännu 2-1.

Förresten har vi styrt om flygbiljetterna så vi åker ”hem”. Alltså tillbaka till New York, den 1 jan istället för 30 dec. Jag har redan varit en gång på Times Square på ett nyår (1998) och känner ingen omedelbar lust att göra om det. Möjligen om man hunnit styra upp med bra restaurang inför, men det har vi inte.

Nyårslöftet vad gäller New York ska bli att lyckas planera in grejor att göra och titta på i veckorna, jag har inte hunnit led tillräckligt mycket sådant känner jag. Sen vill vi se bland annat Grand Canyon också under nästa år. Och så ska jag se till att dricka minst lika mycket öl 🙂 Förresten, man skulle kanske ta och bygga om septitanken på båten för sugtömning i sommar?? Se där en pigg arbetsuppgift.

Nu börjar snart tredje perioden. Ska gå och hämta en kopp kaffe i presscaféet tror jag.

(5 min senare)

Kaffemuggarna var slut.

I alla fall, här kommer en kort New York-analys efter tre månader i stan:

New York känns faktiskt som en ny hemstad nu, jag är mera hemtam och känner inte att det är något konstigt med att jag är här. Men det känner jag å andra sidan inte var jag än befinner mig, inte som jag kan komma ihåg i alla fall. Däremot är tillfällena då jag känt den där ”wow, New York”-känslan också ganska få. Fem-sju tillfällen kanske på tre månader. En var när jag kom ut från New York-börsen efter att ha bevakat Twitters börsnotering i nov, en annan när jag kom in på hockeyarenan här på Madison Square Garden och gick och satte mig på pressläktaren. Några tillfällen till, ofta i kombination med höga byggnader. Men, vilket inte är så konstigt egentligen: det är grå vardag då och då även i New York.

Nu börjar tredje perioden.

(10 min senare)

Ta mig tusan, 3-1 till Nashville. Det är inte Rangers år i år.

In this article