1357
1357

HUDSON HEIGHTS, MANHATTAN. Idag har vi hyrt cykel och hojat från Hudson Heights över Hudsonfloden till Fort Lee, där vi kollade in en park. På allra nordligaste delen av Manhattan, precis söder om The Bronx, finns även en fin park där man med fördel kan ha picknic. Vi hann också kolla in de oväntat trevliga bostadsområdena precis norr om brofästet till George Washington Bridge, som vi alltså cyklade över.

Att cykla över Washington Bridge är inte utan risker – cykelbanan är smal och kantas av de lyktstolpsbreda kablarna som kommer ned uppifrån två på vardera sidan av gång- och cykelbanan, och som man lämpligen bär väja för. Som om inte det vore nog drabbas man av mötande och omkörande cykeltrafik, ibland alltihop samtidigt – högfartsdårar med 300 miljoner växlar som öser på för allt vad tygen håller mellan turister och andra, mer normala människor, till fots och på cykel.

Men som sagt, det finns trevliga områden särskilt på Manhattan-sidan, där jag rekommenderar att man kollar in dels Hudson Heights precis norr om brofästet, dels Inwood Hill Park längst i norr, som dessvärre genomkorsas av motorvägen Henry Hudson Parkway.

Här är söndagens eskapad i bilder.

GeorgeWashingtonBridge1

GeorgeWashingtonBridge2

GeorgeWashingtonBridge4

GeorgeWashingtonBridge5

GeorgeWashingtonBridge6

GeorgeWashingtonBridge7

GeorgeWashingtonBridge8

GeorgeWashingtonBridge9

GeorgeWashingtonBridge10

GeorgeWashingtonBridge11

GeorgeWashingtonBridge13

GeorgeWashingtonBridge14

GeorgeWashingtonBridge17

GeorgeWashingtonBridge18

GeorgeWashingtonBridge19

GeorgeWashingtonBridge20

GeorgeWashingtonBridge21

GeorgeWashingtonBridge22

GeorgeWashingtonBridge23

GeorgeWashingtonBridge24

GeorgeWashingtonBridge25

GeorgeWashingtonBridge26

GeorgeWashingtonBridge27

In this article