119346

Hamburgare är lite New Yorks signum när det gäller mat. Ibland blir det väl många burgarhak på raken – då kan det vara skönt att som omväxling klippa till med en klassisk BBQ.

Hill Country BBQ i Flatiron district (karta) på Manhattan är lite som att kliva rakt in i Texas. Här handlar det om träpanel, rustik Wild West-inredning med långbord och bänkar – och så kött. Vegetarianer har inget här att hämta, det är ribs, steaks och korv som regerar.

Beställningsproceduren är lite speciell. Varje gäst får ett kort där beställningarna noteras, var och en betalar sedan för vad som står noterat på kortet. När det käller köttet så bestämmer du först vad du vill ha från kortet – här kan du behöva rådfråga personalen eftersom informationen om de olika korvarna och köttsorterna är mycket kortfattad – och ställer dig sedan i kö. Framme vid kockarna ber du helt enkelt om den mat du valt, och får den strax därefter inslagen i papper. Det är ungefär som att köpa en köttbit i lösvikt hos slaktaren.

Allt är exemplariskt väl tillagat och kryddat. Jalapeno-cheese-korven och pork spare ribs kan rekommenderas, bland mycket annat gott.

Notan drar lätt iväg. Men så är Hill Country BBQ också mer än ett ställe att bara riva av en snabb matbit på, det är snarare en upplevelse centrerad kring mat och dryck. Det finns ett hyfsat bredd utbud av öl och drinkar.

Till New York-guiden

In this article