2510
2510

New York har många så kallade ”speakeasys”, dolda barer som man hittar till enbart om man vet exakt var de finns. Åtminstone var det så förr i tiden, under spritförbudets dagar. Numera är de flesta hippa innekrogar, eller i varje fall högfrekventerade kvartershak.

En av dessa är The Blind Barber (karta), en bar som man kommer till genom att gå rakt igenom en frisörsalong. Baren ligger på 10:e gatan i East Village, ganska nära Aveny B vid nordöstra hörnet av Tompkins Square Park.  Mer om barens historia går att läsa hos New York Magazine.

Du gör bäst i att anlända relativt tidigt, förslagsvis runt 20-tiden, då det är lätt att komma in. Åtminstone om du är man, för den dörrvakt, ”bouncer”, som man hittar utanför på trottoaren senare på kvällen väljer ofta att prioritera kvinnliga barbesökare före manliga.

Väl inne möts du av ett fönsterlöst barrum med rustika vägfasta bås med vad som liknar svarta lädersäten, en bar mitt emot och en stor golvyta i mitten som blir härligt stimmig framåt nattkröken. Köket har vi inte provat, men baren bjuder en rekorderlig samling whisky, cocktails – flera av dem med bourbon som bas – och ölsorter. Se menyn här.

Och förresten – en klippning kostar $40, medan du kan få skägget trimmat för det facila priset av $15.

The Blind Barber, East Village. Foto: The Blind Barber
The Blind Barber, East Village. Foto: The Blind Barber
The Blind Barber, East Village. Foto: The Blind Barber
The Blind Barber, East Village. Foto: The Blind Barber

Till New York-guiden

In this article