12659

NEW YORK, MÅNDAG — För nästan precis ett år sedan, den 16 mars 2014, gick jag mig en promenad utmed East River och konstaterade att våren var på väg i New York, ovanligt sent för årstiden. Nästan ett år senare pekar mycket på att det inte blir tidigare i år.

Bilderna ovan visar Central Park idag, måndag den 9 mars – till stora delar täckt i snö. Men smältvattnet porlar överallt och det var 10-talet grader Celsius i luften. Folk hade jackorna uppknäppta och joggare syntes överallt. Och buskarna nere på gården visar i alla fall någon sorts knopp, även om blomningen väl är en minst vecka eller två bort ännu.

Så kanske, kanske är våren på väg här även i år. Av de bilder som flödar över i sociala medier får jag känslan att Stockholm är rejält mycket före oss här borta på den amerikanska ostkusten.

Bläddra i bildgalleriet här ovan med pilarna.

ANNONS

In this article