1221
1221

newyork-logoLÖRDAG KVÄLL — Storbranden i korsningen 7:e gatan och 2:a avenyn var betydligt värre än jag anade först. Idag, lördag, var det två sidor om branden, som misstänks ha skadat runt 20 personer. Två som fortfarande saknas har troligen omkommit. Hela fyra hus gick åt i eldsvådan och borgmästare Bill de Blasio var nere vid området och orienterade sig om polisutredningen under fredagen.

Jag gick dit tidigare idag, lördag, och möttes av ett massivt polisuppbåd som spärrat av en jättekvadrat i kvarter åt alla håll utifrån de kollapsade husen. Rättstekniker rotar runt i vad som återstår av husen och försöker hitta saknade personer och en misstänk felkopplad gasledning som man anar ha utlöst explosionen som i sin tur startade branden.

TV-bussar trängs med brand- och polisfordon och de lokala nyhetsjournalisterna ställer upp sig ideligen för att rapportera hem det senaste om utredningen till sina redaktioner. Jag tror visserligen att deras kollegor hemma vid desken får fram mer information än man får av att stå och frysa på gatan, men det ser ju bra ut i bild att ha folk på plats. Sådan är TV-journalistiken, till viss del.

Läs om smällen i New York Times.

Här är mina bilder från dels i torsdags när släckningsarbetet pågick, dels från lördagen två dygn senare.

Räddningstjänst har korkat ihop sig med flera tiotals brandbilar i en korsning längs 2:a avenyn där det brinner i ett hus. Foto: Erik Bergin
Räddningstjänst har korkat ihop sig med flera tiotals brandbilar i en korsning längs 2:a avenyn där det brinner i ett hus. Foto: Erik Bergin
Storbrand på torsdagen på Manhattan, New York. Foto: Erik Bergin
Storbrand på torsdagen på Manhattan, New York. Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin

7thst-2ndave-fire-mars2015-2 7thst-2ndave-fire-mars2015-1 7thst-2ndave-fire-mars2015-3 7thst-2ndave-fire-mars2015-4 7thst-2ndave-fire-mars2015-5 7thst-2ndave-fire-mars2015-7

In this article