1081
1081

newyork-logoTORSDAG KVÄLL — Det år vår! För första gången i år på riktigt, riktigt känns det faktiskt som att det är vär i New York City. Utmed promenadstråket längs East River har vårblomstren slagit ut och joggare svischar förbi ideligen. Knopparna på träden utanför fönstret har redan börjat veckla ut bladen. Och på gatan här nedanför ligger en stor hög med illaluktande blomjord som ska ned i rabatten.

Som sagt — det är vår!

FILM Se min mobilrapport om vårblommor

[dzs_video source=”http://dgzev2slmnnfx.cloudfront.net/wp-content/uploads/2015/04/spring-nyc-movie.mov” config=”skinauroradefault” height=””]

ANNONS

 

Seg var den dock i år. Jag dristade mig till ett vårinlägg redan i början av mars, men det fick man äta upp. Förra året rapporterade jag för första gången, i ett ystert inlägg om en gammal träbåt på East River, om vårens ankomst redan den 16 mars. Och den 3 april kunde jag slå fast att årstiden var här för att stanna. Så man kan nog slå fast att värmen har varit segare i år. Hua.

Prognosen lovar gott på lördag.
Prognosen lovar gott på lördag.

Men i helgen ska det bli 24-25 grader varmt, enligt väderprognosen, och jag har slagit till med en hyrbil på lördag för att åka ut på Long Island en runda och kanske rent av ta ett första dopp. Det börjar bli hög tid för det, har man inte badat första veckan i maj är man i alla händelser en vekling.

Kanske kör jag mig ut till Greenport, ett fint gammalt fiskeläge där vi varit en gång tidigare. Vi får se. Idag, torsdag, har jag (mestadels) varit ledig och ska inte jobba imorgon heller. De senaste 14 dagarna har jag haft ganska exakt en halv dag ledigt, i fredags, och har hunnit med både Texas, New Orleans och Iowa, så jag tror det är mig väl förtjänt med två slappdagar.

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Game of Thrones på HBO. Om någon missat denna mycket hypade serie så är det lite som Sagan om Ringen, fast i serieform. Oerhört välproducerad. Och lätt att fastna i…

In this article