1149

Att göra uppföljningar är en väl beprövad journalistisk metod. Sålunda kontaktade jag härom veckan den bonde, Joe Del Bosque, som jag och fotograf Linus hälsade på för ett år sedan i jordbrukssamhället Mendota i Kalifornien när vi gjorde ett reportage om torkan där.

Det visar sig att torkan i allra högsta grad är aktuell fortfarande: i början av april slog guvernören till med de strängaste vattenbesparingsåtgärderna i delstatens historia. Alla invånare, utom jordbruket, ska spara 25 procent vatten.

Läs uppföljningsartikeln här. (Här är det första reportaget från 2014.)

Så här såg artikeln ut i tidningen:

Artikeln i SvD söndag den 19 april 2015. Klicka för större version.
Artikeln i SvD söndag den 19 april 2015. Klicka för större version.
Artikeln i SvD söndag den 19 april 2015.
Artikeln i SvD söndag den 19 april 2015.
In this article