1091
1091

newyork-logo-frilagdMÅNDAG — Efter en intensiv jobb-, fixar- och partyvecka har den här helgen gått alldeles för fort. Nu är det många lunch och jag ska just börja packa inför hemresan. Helgen ägnade jag åt julklappsköp, poddinspelning, bokföring, tvätt och lite jobb. Tre jul- och glöggfester fick jag hoppa över eftersom jag helt enkelt inte hann.

Nu är det snart dags att lämna New York för Stockholm. Planet går vid halv elva ikväll. Innan dess ska jag packa, städa och kanske gå en snabb runda på stan här i närheten. Det ska bli väldigt roligt att landa i Stockholm och träffa familj och vänner, hämta min nyservade bil, kolla in Clara-Ida, gå på julfester och jobba lite. Samtidigt så är det nästan vårvärme i New York – 17 grader på söndagen – och mycket kul att hitta på här, så det är lite dubbelt.

I vilket fall – nästa inlägg du får läsa här skrivs sannolikt från Stockholm. Tills dess, missa inte mina live-uppdateringar via mobilen på Händer just nu.

julpynt-frilagd

MV5BMjEwNTgxODcyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI5ODUyNzE@._V1_UY1200_CR88,0,630,1200_AL_PS ett tv-tips så här inför långhelgerna: The Man In the High Castle

Hela romaner har byggts på frågan ”Vad hade hänt om…” och tv-serien The Man In the High Castle bygger precis på en sådan bok. Serien utspelar sig på 1960-talet i en alternativ värld där Tyskland och Japan vann Andra världskriget och USA är uppdelat i en stor tysk sektion i öster, en japansk sektion längs Stilla Havs-kusten och ett ingenmansland däremellan. Historien tar sin början i ett kuvat New York City…

Mer än så säger jag inte – men det är mycket sevärd tv. Serien är producerad av Amazon finns att titta på via Amazon Prime.

Boken som serien bygger på är skriven av Philip K Dick. Läs mer om den på Wikipedia.

 

In this article