1566
1566

newyork-logo-frilagdNATTEN MOT SÖNDAG — Jag tillbringade hela lördagen från lunchtid till midnatt med att bevaka dels demokraternas ”caucus” i Nevada där Hillary Clinton vann och dels kvällens primärvalsdrama i South Carolina där Donald Trump avgick med en tydlig seger.

Demokraternas frontrunner Hillary Clinton, tidigare utrikesminister. Foto: NBC News
Demokraternas frontrunner Hillary Clinton, tidigare utrikesminister. Foto: NBC News

Det är väldigt spännande att följa det här valdramat, även om jag gjorde det på distans från New York den här gången. Här hittar du livebloggen som jag och två kollegor i South Carolina gjorde och här kan du läsa min kommentar om det demokratiska primärvalet i Nevada. Ytterligare en analys om Trumps seger och vad den innebär är på väg.

[contextly_sidebar id=”2Gdu9471Xz42gRrkO048idz63O5w3I92″]Rent allmänt så kokar valet nu ned till en strid mellan tre personer på den republikanska sidan – Donald Trump, Floridasenatorn Marco Rubio och Ted Cruz, senator från Texas. Inbördes är de mycket olika och lockar olika sorters väljare. Min teori är att Trump därför i längden får svårt att utöka sin ledning mycket mer än de runt 35 procent av väljarna han sitter på idag.

Samtidigt, efter att ha avfärdats som ett skämt i somras så tvivlar ingen numera på att han är en seriös kandidat i betydelsen att han går hem hos en stor del av väljarna. Det var det ingen som trodde i juni när han lanserade sin kandidatur i Trump Tower på Femte avenyn.

SvD.se på söndagsmorgonen.
SvD.se på söndagsmorgonen.
In this article