1172

SAN FRANCISCO — Efter drygt sex timmars flygning från New York i morse så befinner jag mig nu mitt i San Francisco. Två hektiska jobbdagar väntar, sen en helg som jag också får ägna åt att skriva. Därefter, förhoppningsvis, kan jag hinna se nånting av San Francisco och omgivningarna på måndag, innan det är dags för Kaliforniens primärval på tisdag.

Och därefter – Stockholm!!!

Här i Kalifornien rapporteras det på nyheterna om flera vansinnesskjutningar, dels på ett universitet i Los Angeles, dels två poliser som attackerades i Fremont strax öster om San Francisco. Detta är ju vardagsmat i USA tyvärr och tv-nyheterna bevakar pliktskyldigt och rutinerat men utan någon som helst vinkel om hur det kan komma sig att mellan 10 000 och 30 000, beroende på hur man räknar, amerikaner skjuts till döds eller omkommer i olika vapenrelaterade olyckor eller dåd varje år.

Hur som helst, San Francisco är en av USA:s överlägset trevligaste städer. Jag har varit här flera gånger tidigare – som längst en månad – men det var över tio år sedan och det ska bli kul att njuta av stan igen. Idag har jag bara gått en liten promenad från motellet till Market Street för att köpa sen lunch.

Så här fin är stan på lite avstånd:

San Francisco, Kalifornien. Foto: Erik Bergin
San Francisco, Kalifornien. Foto: Erik Bergin
In this article