1246
1246

En läsvärd story om de splittringar som Republikanerna dras med inför presidentvalet i november finns att läsa i New York Times, illustrerad med Donald Trump som tivoliattraktion under vinjetten ”GOP Fun House” (bilden ovan).

Du hittar texten här.

[contextly_sidebar id=”itbgT9OQD66BZbUvNXTQ9zCrxwckVpQF”]

Artikeln bygger på intervjuer med Republikanernas partiordförande, Reince Priebus, som det här året haft att hantera kraschen mellan Donald Trumps okonventionella och vilda framfart i primärvalssäsongen och ett alltmer chockat republikanskt ledarskap i kongressen och annorstädes.

Reportern Mark Liebovich skriver bland annat:

No matter how much Trump has roiled the Republican water, it remained Priebus’s job to carry it. The presumed Republican nominee appears on many days to be at open war with the party that is about to nominate him. The entire campaign, meanwhile, has been a proxy battle for the proverbial “soul of the party” that has been escalating between the G.O.P.’s populist grass roots (captured by Trump) and “party leaders” (embodied by Priebus, the House speaker, Paul Ryan, and the Senate majority leader, Mitch McConnell). Is the G.O.P. now the “party of Trump”?

In this article