1410
1410

Till slut har min intervju med KI-forskaren Kirsty Spalding publicerats på SvD.se – läs den här. Det är en spännande story om hur Spalding, som bor i Stockholm, hoppas kunna bevisa om Steven Avery, känd från Netflixserien ”Making a Murderer”, suttit oskyldigt dömd för mord sedan 2005. Testet hon ska utföra på Averys blod, för att avgöra om det planterades av polisen, bygger på något så annorlunda som kalla krigets kärnvapentester.

Jag skrev även en engelsk version av artikeln i ett försök att få internationell spridning.

Min Avery-story på SvD.se tisdag 11 oktober 2016.
Min Avery-story på SvD.se tisdag 11 oktober 2016.

Göteborgs-Posten gjorde en rewrite av intervjun som du hittar här.

Så här såg jobbet ut i lördagstidningen den 15 oktober:

SvD lördag 15 oktober.
SvD lördag 15 oktober.

 

In this article