2323
2323

NEW YORK — Julefriden börjar infinna sig i New York City. Det här är fjärde året som jag möter julen i New York och varje säsong finner jag det märkvärdigt trivsamt att passera igenom försäljningsställena av granar som kantar avenyer och gator över hela Manhattan. Under några sekunder medan jag passerar mellan träden med kulörta lyktor och barrdoft så glömmer jag stadens stök runt ikring och befinner mig plötsligt i en tyst skog.

Så här ser två vid granförsäljningsställen längs 2nd Avenue, ett kvarter från där jag bor:

För er som vill ha jultips om New York så rekommenderar jag senaste avsnittet av New York-podden med mig och Daniel Svanberg, som du hittar här.

Ett par tips vi pratar i podden:

The Rockettes Christmas Show, Radio City Music Hall, pågår 11 nov-2 jan. Biljetter $42-75.

Fönstershoppa längs Fifth Ave och Macy’s.

Dyker Heights Christmas Light Display 2016. Dyker Heights ligger öster om Bay Ridge, söder om Sunset Park i sydöstra Brooklyn. Området är mellan 11th och 13th Avenue samt mellan och 83th och 86th Streets. Ta D-train till 71th Street i Brooklyn, gå västerut därifrån.

Holiday Train Show, NY Botanical Garden, the Bronx. Jag har skrivit om denna fantastiska modelljärnväg här.

Och här är ännu ett New York-tips – gratis, no less: för fina vyer av södra Manhattan rekommenderar jag färjan till New York-stadsdelen Staten Island som tar ca 20 minuter. Den kostar inte ett jota och längs vägen passerar du förbi Frihetsstatyn, Ellis Island, New York Harbor, Governor’s Island och får en prima vy av Verrazano Bridge mellan Staten Island och Brooklyn, innan du kommer fram till St George, samhället på Staten Island där färjeläget finns. Längs Bay Street och angränsande gator precis utanför terminalen finns ett par trevliga pubar och restauranger där du kan få dig en förfriskning innan du tar färjan åter till Manhattan.

Staten Island-färjan går från South Ferry precis öster om Battery Park på Manhattans sydspets.

Så här ser turen mellan Manhattan och Staten Island ut:

In this article