Tre års New York-liv i 18 papplådor

1621
1621

NEW YORK (uppdaterad mån 19/12 kl 18:23) — Jag har återigen vänt upp och ned på min bostad för att flytta. För 3,5 år sedan flyttade jag ur min lägenhet på Kungsholmen och flyttade hit. För tre månader flyttade jag ur den första New York-lägenheten och in i den andra (eller tredje om man räknar in våra två veckor i en Airbnb-lya i Brooklyn). Och nu ska jag flytta ur den här.

Så här ser det ut för tillfället:

Jag saknar ord för att beskriva hur trött jag är på dessa flyttar, så jag försöker inte ens. Istället får ni titta på ett par bilder från ett Roosevelt Island där jag var igårkväll på middag:

Ok, back to the flyttlådor.

 

Uppdatering sön 18/12 kl 22:53:

Allt är packat och klart. På måndag förmiddag kör jag 20 kollin till godsterminalen i New Jersey och påbörjar rent praktiskt flytten till Stockholm. Sedan återstår bara att städa ur lägenheten och en del andra ärenden sista två–tre dygnen.

Det slår mig att det här är sista kvällen med egen bostad i New York på nära tre och ett halvt år. Det känns väldigt vemodigt, ovant och konstigt.

Nu ska jag titta lite film, äta ett par pepparkakor jag hittade i skafferiet och sedan sova.

Så här ser det ut här nu:

Vardagsrummet som ska tömmas måndag.
Allt packat, uppmärkt och klart inför fartygsfrakt till Sverige. Tre års New York-liv i 18 papplådor.

 

Uppdatering mån 19/12 kl 18:23:

20 ”items” (18 lådor, ett platt paket och en soffa) är körda till ett logistikbolag i New Jersey. Sängen är utkastad på trottoaren.

Leveransen av prylarna vid en logistikfirma i nära hamnen i New Jersey på måndagen.

Därmed har jag i princip inte längre någon bostad i New York (det blir hotell de sista två dygnen). Som jag skrev, det känns vemodigt och ovant. Och framför allt känns det just nu inte så festligt att ha hela städningen kvar.

Käkade just min sista middag i lyan på 12th Street:

Sista måltiden framför datorn i köket.
In this article