1252
1252

BRA LÄSNING — När president Trump och det republikanska ledarskapet i representanthuset tvingades inse att sju års ilsken retorik om att riva upp Obamacare, ex-president Obamas sjukvårdsreform, kulminerat i fiasko i mars 2017 så var det även ett hårt slag mot en betydligt bredare konservativ agenda som Trump med flera förberett minst lika länge.

Bland arkitekterna fanns Steve Bannon, den tidigare Breitbart News-direktören som avancerade till först Trumps kampanjchef och, numera, chefsstrateg i Vita Huset.

För dem var en mur mot Mexiko för att kontrollera ett upplevt problem med illegal immigration och en mångmiljardsatsning på infrastruktur för att skapa nya jobb betydligt viktigare än traditionella, konservativa mål som minskad statsskuld, frihandel och krympt federal stat.

Men när Trumps första stora försök att baxa en stor juridisk reform igenom kongressen havererat – republikanerna i huset vägrade backa upp ”Trumpcare” i mitten av mars – så  ser vägen framåt för Trump-Bannon-paktens initiativ betydligt krokigare ut.

Om detta handlar ett långt, mustigt bakom kulisserna-reportage i NY Magazine, som jag vill kalla måste-läsning för alla med intresse för amerikansk nutidspolitik.

Du hittar storyn här.

New York Times Magazine om bakgrunden till Trumps ekonomiska agenda. Foto: NYT
In this article