Slår till med båtpremiär på favoritholmen

2187
2187

OSTHOLMEN — Äntligen är skärgårdssäsongen 2017 igång. Den sker i småkyligt klimat så här i början av juni och med en regnskur i morse. Men vad gör väl det. Efter över tre år i New York kan jag konstatera att det är detta – sommar i svensk skärgård – som man saknar mest som utlandssvensk.

Premiärturen gick till Ostholmen precis söder om Möja, en riktig pärla som jag tappat räkningen på hur många gånger jag besökt. Just nu, söndag kväll, ligger det tiotalet motor- och segelbåtar i norra viken i komplett stiltje. Temperaturen utomhus är kanske runt 13-14 grader, men vid lunchtid idag var det över 20.

Jag har suttit och skrivit i kajutan här på kvällskvisten, samt även producerat en liten film om Ostholmen som du kan beskåda här ovanför.

Imorgon måndag ska det bli varmare. Kanske blir det rent av ett morgondopp.

Så här ser Ostholmen ut i början av juni:

Norra viken.
Ostholmens norra vik, populär bland fritidsskeppare.
Vy från ovanför Ostholmen mot sydväst.
Vy från ovanför Ostholmen och söderut mot Kanholmsfjärden.
Norra viken på Ostholmen.
Ostholmen.
In this article