Är våren på gång i Stockholm?

55484
55484

STOCKHOLM — Vi har gjort den så efterlängtade vårpromenaden genom Stockholm. Tro det eller ej. Ok, det var bara ett par plusgrader och inte ett grönt löv i sikte. Men solen sken, de isbelagda trottoarerna höll på att smälta och på Söder såg man folk sitta påpälsade ute och tog en kaffe.

Rutten var ner till Rålis, utmed Norrmälarstrand, över till Gamla stan och Söder, Hornsgatan och bort till Horstull. Där fallerade orken och det blev 4:ans buss över Västerbron. Men ändå, en bra runda. Se bilderna här ovan .

2016 kom våren också i mars, noterar jag efter en koll i bloggarkivet. Då noterade jag att våren dök upp i Stockholm mellan den 19 och 28 mars. Åren i New York har gjort mig lite bortskämd, där var mars att betrakta som en riktig vårmånad, åtminstone andra hälften. Och åtminstone i bästa fall — det hände att det kom bakslag med snöslask där också.

Nu hoppas vi bara att det håller i sig. Om några veckor är det dags att börja med båtfixandet och ladda inför Skärgård 2018.

In this article