1587
1587

INGARÖ — Yes, båtfixandet är igång. Knappt, ska tilläggas: jag har tvättat skrovsidorna, hackat bort en del havstulpaner (mer i år än tidigare) och oljat badbryggan. Såvitt jag kunde se var det bara jag och en snubbe till ute på varvet denna söndag den 8 april. Snön ligger kvar mellan båtarna och presenningarna är ännu på. Men det är ändå gött att det är igång.

Jag beräknar att det handlar om två fulla helgers jobb för att få båten i bra skick igen. Åren när jag bodde i USA eftersattes underhållet vilket märks nu. Som sagt är det en hel del beväxning att få bukt med akterut, främst på drev och trimplan. Vattenlinjen behöver målas och om tejpas.

Akterspegeln är även prickig av något som jag misstänker är fastgrodda oljefläckar. Här vill jag slå ett slag för rengöringspastan Universal, se bild. Helt oöverträffad när det gäller sådana fläckar. Jag köpte min burk i en skärgårdsbutik någonstans, men den finns att googla fram och beställa online. Ett måste.

Och så har vi förstås bottenmålningen — av någon anledning har färgen särskilt fallit av på styrbordssidan, men verkar sitta bra om babord. Kan någon fatta vad det beror på? Se bilderna nedan.

Nästa pysslarhelg ska inkludera att knacka bort lös färg och på med primer och sedan bottenfärg på det. Hela skrivet behöver inte målas, jag tar det nödvändigaste.

Så här ser Ingarö Varv ut den 8 april 2018. Det är inte precis som att våren är runt hörnet.

Badbryggan är åtminstone nyoljad. Det lär behövas ytterligare ett par tre inoljningar innan den är helt fräsch igen.

Här i aktern har ovanligt många havstulpaner fastnat. Ett elände att få bort i trånga utrymmen runt drevet. Jag överväger om jag ska kosta på mig särskild drevfärg eftersom det börjar se rätt sunkit ut.

Babordsidan — här sitter färgen bra.

Styrbordssidan — här har färgen släppt.

In this article