Nu är hon i sjön – och sommaren kan börja

6289
6289

INGARÖ – Clara-Ida är i sjön, redo för nya äventyr — och hon blänker mer än på länge. Vi har för en gångs skull gjort jobbet hyfsat ordentligt med rubbing, polermedel och vaxning av hela överbyggnaden. Hon har även fått en hel del ny bottenfärg och upprustat kapell över akterdäck (kostnad: 4500 SEK…). Se bilderna ovan.

Vårrustningen har gått rätt snabbt ändå. Jag bloggade om saken den 8 april då arbetet just inletts. Men då ska en tripp till New York samt en helg som mer eller mindre gick bort på förkylning räknas in mellan då och nu. Så jag tycker inte att det varit så farligt.

Det återstår en del fix inuti fartyget, inklusive städning. Och jag har en rätt diger lista på uppdateringar som borde hinnas med den här säsongen. Exempelvis:

• GPS:en fungerar fortfarande inte, jag ska felsöka vad det beror på.

• Ommålning och uppfräsning av förruffen står högt på listan.

• Ny klädsel i innertaket.

• Byta ut lampor till led, eventuellt även montera någon sorts belysning på akterdäck som jag saknat.

Men i stort sett är hon nu redo för drabbning. Vill sig allt väl så blir premiärturen nu till helgen 12-13 maj. Inte en minut för tidigt.

För övrigt noterar jag att det är bedrövligt många båtägare som inte ens fått av presenningarna på sina båtar. Ursäkta, men vad har ni dem till över huvudtaget om ni inte lyft ett enda handtag vid mitten av maj? Miserabelt, är det enda ord jag kommer på.

In this article