1580
1580

GRÄSÖ — Nu är ju förvisso september också en sommarmånad, vill jag hävda, men det känns ändå som att sommaren börjar lägga sig till behaglig vila här i norra Roslagen efter en strålande uppvisning. Det är ännu varmt i solen, men svalt i skuggan och en aning fuktigt om kvällen. Nyss kom ett lätt regn och rensade luften.

Ockelbon förtöjd i viken. Foto: Erik Bergin

Jag roar mig med att fotografera gårdstuppen, se bilden ovan. Han har ovanan att gå till angrepp och burra upp sig så att han ser otroligt otäck ut ibland. Fast ingen bryr sig om honom.

Det om det. Ikväll blir det kräftor, västerbottenpaj och en liten snaps.

En uråldrig Monark Nautic. Foto: Erik Bergin

Själv ser jag fram emot de båtturer i september och oktober jag hoppas göra, då man verkligen har skärgårn för sig själv. Det var allt jag hade att rapportera, ett tämligen innehållslöst blogginlägg med andra ord.

In this article