1237
1237

En på ett sätt liten men ändå spännande innovation här på ErikBergin.com: Sajten är numera krypterad. Det innebär att ingen kan spionera på dig som är inne på ErikBergin.com och surfar. De uppgifter du eventuellt skickar via sajten är säkra och privata.

Tekniken som används kallas SSL vilket betyder Secure Sockets Layer. Jag ska inte gå in på detaljer här, som jag ändå inte behärskar, men du kan läsa mer info om SSL bland annat här.

Du märker att en sajt är SSL-krypterad genom att ett hänglås dyker upp på Google Chrome och andra webbläsare uppe vid adressen, som även ändras till https:// istället för den okrypterade varianten http://.

Så här:

SSL-krypteringen.

SSL-kryptering används bland annat av ehandelssajter där folk gör betalningar på nätet. En bra regel är att inte lämna ut några privata eller känsliga uppgifter på sajter som saknar sådan kryptering.

På min kontaktsida kan du kontakta mig via mejl, som numera alltså är krypterad via SSL.

Vill du vara på den riktigt säkra sidan så kan du använda Protonmail, en gratis tjänst med vilken du skickar krypterad epost. Jag nås på den här adressen: erik.bergin@protonmail.com. Du måste själv ha ett Protonmail-konto (gratis).

In this article