992
992

NEW YORK – I ett explosivt vittnesmål vittnade Michael Cohen, Trumps personliga advokat under tio år, mot sin tidigare arbetsgivare. Cohen är dömd för och har erkänt flera brott, bland annat skattebrott, och ska avtjäna ett treårigt fängelsestraff. Hans undergång inleddes efter en FBI-räd mot hans hotellrum och kontor på Manhattan i april 2018, som jag delvis bevakade på plats i New York.

Cohen kallade Trump ”en rasist, en fuskare och en myglare” och bad om ursäkt till det amerikanska folket och sin familj för att han ägnat åratal åt att ljuga för Trumps räkning, och fortsatt med det under tidigare kongressförhör.

Jag bevakade Cohens vittnesmål från New York:

Trump kommenterar Cohen på Fox News 

Kommentar: Republikanernas problem: Cohen har inget att förlora

Cohens angrepp mot Trump: En rasist och fuskare (läs i eSvD)

”Trumps fixare” hotades inför förhöret

Kommentar: Detta innebär Cohens vittnesmål (dagen före förhöret)

På SvD.se och torsdags-, fredags- och lördagstidningen:

Fredagens SvD.

In this article