1129

ROM. Så där är den till slut, Rom, staden jag konstigt nog inte besökt förrän nu. Ett levande museum, med gator på vilka Julius Ceasar och Kejsar Augustus vandrat som vore det i går, och med kyrkor lika stora som Titanic.

Ett fantastiskt ställe. Som jag dokumenterat i en hel del bilder, varav ett fåtal visas här. Jag har inte hunnit ta hand om bildskatten ännu, eftersom jag lider brist på en portabel datamaskin med bildredigeringsmöjligheter sedan min (senaste) Mac havererade i New York. Så all bildredigering har fått gjorts på iPad.

Hur som helst, här är en osorterad samling foton. Med löfte om fler bilder från Rom framöver.

Ruin i Forum Romanum. Foto: Erik Bergin
Colosseum. Foto: Erik Bergin
Colosseum. Foto: Erik Bergin
Colosseum. Foto: Erik Bergin
Ruinerna av Maxentiusbasilikan, en enorm kyrka i Forum Romanum. Foto: Erik Bergin
Ruinerna av Maxentiusbasilikan, en enorm kyrka i Forum Romanum. Foto: Erik Bergin
Staty i befästning nära Tibern. Foto: Erik Bergin
Forum Romanum. Foto: Erik Bergin

In this article