923
923

INGARÖ — Renoveringen av Clara-Ida går sakta framåt. Lite för sakta kanske, men det är som det är. Nu är båten i alla fall tvättad och bottenmålad till 95 procent, eftersom färgen tog slut. Framrutorna är omtätade.

Nymålat.

Nästa stora ingrepp blir att få dit den nya toastolen och byta slangarna mellan muggen och septiktanken, åtminstone de vi kan komma åt utan att riva ut hela tanken.

Det projektet inledde jag för någon vecka sedan men tvingades avbryta i brist på bra verktyg. Det visar sig förstås att en bult rostat fast och måste kapas. Den höll den gamla toastolen på plats och sitter inskruvad i ett trästycke som i sin tur är ditsatt på durken i toaletten.

Jag tvingades montera isär den gamla toastolen för att komma åt och har nu införskaffat en vinkelslip för 600 SEK eller så på Jula som förhoppningsvis ska få jobbet gjort.

Så här ser det ut för tillfället:

Renovering av dasset som kört fast.
Här sitter den ihoprostade bulten.

Med lite tur så är det en helgs jobb att få dit den nya stolen och byta slangarna. Sedan kan den normala vårrustningen börja med rubbning och polering av båten. Målet i det ursprungliga tidsschemat att få henne i sjön i maj ser ut att spricka men hon borde åtminstone vara i före midsommar.

Ett par andra grejor återstår även som jag dock lejt bort: nya trimplan ska installeras. Samt, upptäckte jag nyss, en offeranod på drevet måste bytas ut.

Nya trimplan på gång.

Återstår gör också en hel del eldragning och annat småfix, men sådant går att göra när fartyget ligger i sjön.

Fortsättning följer.

In this article