449
449

Världens mäktigaste centralbankir, chefen för USA:s Federal Reserve, Jerome Powell, gör återigen marknaden nervös när han pratar om världsekonomin vid årets centralbanksmöte i Jackson Hole, Wyoming, fredag 26 augusti.

Powell. Foto: Wikipedia

Jackson Hole är en burgen men liten vintersportort vid foten av Rocky Mountains i Wyoming. Som jag skrev i en nyhetsartikel i SvD därifrån 2015:

Vintersportorten Jackson Hole, med sina trottoarer i trä, överprissatta souvenirbutiker och trafikstockning runt stadsparken, förefaller på ytan vara så långt ifrån internationella valutakriser och penningpolitik som man kan komma.

Ändå är det i och kring denna småstad – omgiven av Rocky Mountains och en rad nationalparker – som centralbankschefer, politiker och makroekonomer samlas i augusti för att diskutera allt från kinesiskt börskaos och grekisk skuldkris till dollarförstärkningar och oljepriskrasch. Och, inte minst, Feds kommande räntehöjning.

För den som undrar hur det ser ut – här är mina bilder från Jackson Hole.

Downtown Jackson Hole. Foto: Erik Bergin
Turister i centrala Jackson Hole. Foto: Erik Bergin
Jackson Hole, Wyoming. Foto: Erik Bergin
Rocky Mountains. Foto: Erik Bergin
På det här lilla men exklusiva hotellet hålls centralbankskonferensen varje år. Foto: Erik Bergin

 

In this article