335
335

Jag analyserar i SvD Donald Trumps metod att alltid gå till – ofta framgångsrik – motattack när han utreds av myndigheter eller möter andra juridiska hinder.

Metoden lärde han sig av en aggressiv och ökänd jurist i New York på 1970-talet – Roy Cohn.

Ur artikeln:

Ska man förstå Trumps agerande nu så finns en poäng i att studera sådana som Roy Cohn. Det var Cohn som introducerade Trump för Roger Stone, konservativ politisk strateg och dirty trickster. Ihop med Paul Manafort, som var Trumps kampanjchef inför valet 2016, hade Stone inlett sin karriär i politikens skuggiga kulisser under Nixons och Reagans administrationer och kom att jobba åt Trump.

– Roy föreslog alltid en offensiv strategi. Det handlade om krigets lagar. Slåss aldrig på motståndarens planhalva – du ska definiera vad debatten handlar om. Jag tror Trump lärde sig det från Roy, säger Stone i en tv-intervju om Roy Cohn.

Gå till motattack. Medge aldrig att du har fel.

Det var en av de juridiska livsregler som Cohn lärde ut, enligt HBO-dokumentären ”Bully, Coward, Victim” om Cohn från 2020.

Läs analysen på SvD.seLäs i eSvD (pdf-tidningen)

Analysen i eSvD.
SvD.se.
In this article