1834
1834

NEW YORK. Sedan flytten till New York i september har jag ingen gång tänkt att det vore bättre att vara hemma i Stockholm. Fram till nu. För idag kom mejlet indimpandes i inkorgen som alltid kommer så här års: Båtmässan öppnar på lördag.

Åh, båtmässan. Visserligen är de flytande mässorna på sommaren och hösten egentligen roligare, men den i Älvsjö är ändå tradition på något vis. Men i år kan jag dessvärre inte närvara, istället sitter jag här på ett fruset Manhattan och randar artiklar om ditt och datt.

Jag kan i varje fall glädja mig åt att även New York faktiskt har båtmässor, en av dem öppnar den 7 mars. Den borde man åka på.

 

Det hör till ovanligheterna att pressmeddelanden publiceras här på erikbergin.com, men nu gör jag ett undantag – här nedanför är hela mejlet om båtmässan i Älvsjö.

[row][col size=”1/2″ ]• I väntan på sommarn: kolla in några av mina båtbilder i galleriet.[/col][col size=”1/2″ ]• Mer läsning: Se tidigare rapporter från Stockholms båtmässor här![/col][/row]

* * *

Kan du inte läsa mailet? Visa det i din webbläsare.

Stockholmsmässan

Stort intresse för Allt för Sjön som öppnar på lördag

Stockholmsmässan – 2014-02-28 18:25 CET

 

Båtsäsongen är här. Imorgon, lördagen den 1 mars, öppnar Nordens största båtmässa, Allt för Sjön, på Stockholmsmässan. Mycket tyder på att de senaste årens svacka är över. Positiva signaler kommer från både båtorganisationerna och båttillverkarna.

I år är utställarna fler, de fyller två hallar och lite till. Båttillverkarna vågar åter satsa. Nästan 500 utställare medverkar på mässan och där är inte mindre än 40 båtpremiärer, en del till och med världspremiärer.

Ett annat positivt tecken är det tryck från besökarna som Stockholmsmässan upplevt ända sedan planeringen av Allt för Sjön gick in i slutfasen. Inte på många år har intresset för mässan varit så stort. Rekordmånga har redan förhandsköpt biljetter på nätet och nästan 75 000 personer har varit inne och kollat på Allt för Sjöns hemsida, bara de senaste veckorna.

På Allt för Sjön visas den största segelbåt som mässan någonsin hyst – Beneteau Sense, en 55 fotare. Dessutom kan man se en annan bjässe, motorbåten Princess på 52 fot.

En trend i år är de flygande båtarna. De inte bara går fort, när de flyger fram, de är energieffektiva också, oavsett om de är segelbåtar eller motorbåtar. En annan publikdragare väntas den stora och spektakulära Zuperman bli. En båt som slår det mesta då den är god för 180 knop.

Allt för Sjön är dock inte enbart stora båtar, där visas förstås hela bredden av flytetyg: Kajaker, roddbåtar, optimistjollar, vattenskotrar, day cruisers och familjesegelbåtar. Något för alla med andra ord, också för dem med normala plånböcker.

För nostalgikerna finns något alldeles speciellt: Båtarna av trä, båtarna med de klassiska linjerna och som är byggda i mörkröd mahogny. Rekommenderas alla som vill känna doften av tjära och fernissa. En speciell del på Allt för Sjön är årets temasatsning: ”Älskade snipa”. Där visas flera olika sorters snipor, stora och små. Snipan, denna klassiska båtmodell med rötter från vikingatiden.

Allt för Sjön är indelat i 7 temata:

Segling

Grand Large/Motorbåtar

Tillbehör, sägs vara den största

Hållbara hav

Classic Boat med tema snipa

Livet ombord

Lilla Allt för Sjön

Mer information på: www.alltforsjon.se

Kontaktpersoner:

Thomas Sandberg, 08-789 44 94, thomas.sandberg@stockholmsmassan.se

Mathias Fock, presskoordinator, 08-789 43 36, mathias.fock@stockholmsmassan.se

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

In this article