873 1

NEW YORK. Nu ska jag göra något som jag har gjort alltför sällan hittills: gå ut och sätta mig på ett café på stan och jobba. Det är ju trots allt i New York jag bor, så varför hemma inne och glo i skärmen mer än nödvändigt, när jag kan sitta varsomhelst på Manhattan och glo i skärmen istället?

Nej, nu lät lag lite bitter, det var inte så det var tänkt.

I alla fall – jag tror jag beger mig till Café Ost (bilden ovan) på Aveny A en bit söderut. Cirka fem–sju minuter bort. De har hyfsat kaffe och trådlöst bredband, ungefär vad som behövs för att sätta upp en mobil tidningsredaktion. Det är en av de förmåner man har som korrespondent, att kunna jobba nästan vartsomhelst ifrån. Särskilt idag när jag mest ska sitta och ”randa”, som det heter, skriva alltså. Ska man ringa runt till folk kan det vara knepigare.

 

Förresten, häromdagen insåg jag att jag glömt blogga om en rolig händelse: vi såg vår första Broadwaymusikal sedan vi flyttade hit i september. Det fick bli Lion King, baserad på Disney-filmen med samma namn. Ett fantastiskt skådespel måste jag säga, trots att jag inte är någon direkt musikalfantast (har dock sett bland annat Chicago i London för några år sedan).

Här är ett par bilder:

Lion King på Broadway, New York. Foto: Disney
Lion King på Broadway, New York. Foto: Disney
lion_king_broadway_a_l
Lion King på Broadway, New York. Foto: Disney

 

In this article