Första bilderna från Skärgård 2018

10385 0
10385 0

INGARÖ/STOCKHOLM – Så här ser årets premiärhelg ut i ett 20-tal bilder (se ovan). 12-13 maj går till historien som en prima högsommardag trots att det egentligen bara är vår än. Vi spenderade säsongens första båthelg på Munkholmen, strax söder om Ingarö – komplett med grillning på berget och sovmorgon. Ett bad var på gång, men det blev av olika skäl uppskjutet till nästa tur.

Vattnet i den runda och grunda viken på Munkholmens västsida uppmättes till 12,5 grader. Det låg som mest totalt åtta båtar vid Munkholmen på lördagskvällen.

Så här gick turen, runt hela Ingarö:

Hela varvet runt Ingarö är cirka 24 sjömil.
Munkholmen, cirka 20 minuter från hemmahamnen på norrsidan av Ingarö.

Vi körde medsols och gick således upp igenom Ingaröfjärden på hemvägen. Det är en fin tur, om än lite längre, där man bland annat passerar välkända hamnen Napoleonviken och åtminstone en skärgårdsbastu med fin gästhamn, för den som är intresserad.

Väl uppe på Baggensfjärden får man en skymt av Saltsjöbaden på avstånd innan det är dags att gira styrbord in i kanalen, som kantas av en massa fina skärgårdshemman och ett och annat gammalt gods.

Väl värt de extra sjömilen alltså.

Fotvattenpumpen har lagt av så vi slet ut den och jag har beställt en ny (exakt likadan) på Watski. Annars verkar det mesta fungera ombord. Den nymonterade nivåmätaren till toatanken fungerar, bara en sådan sak.

Har även en del upprustningsplaner, läs mer om dem här och framöver här på En Resande Reporters Äventyr.

In this article