En Resande Reporters Äventyr 2.0 (som finns på adressen erikbergin.com) är en blogg om resor. Mina egna och andras, resor som borde göras eller som jag eller någon annan är mitt uppe i. Men jag skriver också om annat som jag råkar finna intressant – resetrender, flygbolag, världspolitik, ekonomi, journalistik, årets glassar eller kanske råvarupriser. Men framför allt är den här sidan en resedagbok för mitt eget höga nöjes skull.

Jag startade En Resande Reporter inför en långresa i Asien i mitten av 2000-talet. Under flera år fanns bloggen under adressen erikbergin.blogspot.com, där gamla inlägg ännu finns kvar men, sedan augusti 2013, inga nya tillkommer. Inget tekniskt underhåll görs på den gamla sidan.

Gamla versionen av En Resande Reporters Äventyr.
Gamla versionen av En Resande Reporters Äventyr.

Från början var bloggen endast aktiv när jag reste – Asien flera rundor, Kina, Australien, Fiji, Nya Zeeland, USA, Afrika. Men vartefter utvecklades sajten, fick annonser – och tog upp alltmer tid.

Sajten har bytt utseende i olika omgångar. Den senaste stora uppdateringen gjordes i samband med att jag flyttade till New York i september 2013 för att jobba som korrespondent åt Svenska Dagbladet (läs mer om det här). Då fick bloggen framför allt en ny sektion: New York-guiden, där mina tips om restauranger, barer, aktiviteter och annat samlas. Kolla in guiden här.

Jag har även bland annat utvecklat fotoalbumet, lagt till en videosektion som kallas Reporter TV och under 2014 även producerat podden Här är New York

På sajten hittar du också information om mina resor, Alla dessa resor, samt den ständigt pågående live-rapporten Händer just nu.

Sist men inte minst kan du följa mitt arbete som korrespondent i New York under fliken Artiklar, där jag bloggar om mitt jobb. Se även kategorin Nyheter, där jag rapporterar stora och små nyhetshändelser, tipsar om bra läsning och publicerar allehanda betraktelser som inte lämpar sig i vanlig nyhetsrapportering.

 

Eventuella åsikter som dyker upp på bloggen En Resande Reporters Äventyr är mina egna. Bloggen har inget redaktionellt samarbete med de annonsörer vars annonser syns på sajten.