890 1

OSTHOLMEN, SYDOST MÖJA. Här sitter man på klipphällen och har just ätit en viltkorv och gurka, solen har just gått ned i väst, klockan är halv nio och det ligger åtta båtar i viken. Och det är vindstilla, abborren leker i stiltjen, himlen är gulrosa. Sommaren 2013 håller ännu, även om den möjligen är på väg att varva ned. En aning.

Grannbåten, en farsa och hans studentgrabb, lånade mig sin grill att grilla korv på. I gengäld ska jag se om jag har en bult som passar deras stävstege, som farsan just klev sönder med ett brak.

Jag la ut från Ingarö rätt sent, efter en massa trafikkaos och allehanda spörsmål som behövde tillsyn före avfärd. Det finns ju bastu på Ostholmen, men den tror jag får vänta tills imorgon – jag har tänkt ligg två nätter här. Däremot, tusan om det inte ska bli ett nattbad.

Nu falnar himlen i väster. Det känns konstigt att tänka sig att jag om en månad bor i New York. Jag kommer att sakna det här när våren kommer.

20130820-223741.jpg

In this article


Join the Conversation