3057 1
3057 1

NEW YORK. Här ovanför är säsongens andra bildbevis på att naturen anser att våren är på väg i New York (det första beviset publicerade jag här).

Blomman som ser ut som en vitsippa står förnöjsamt i Hudson River Park på sydvästra Manhattan. Där ser man även joggare och motionscyklister i drösar som bränner vinterns kalorier utmed Hudson River Park, varifrån man har en strålande vy av solnedgången över New Jersey på andra sidan.

Jag gick hela vägen från strax norr om East Village, en promis på runt en timme.

Här kommer ett par ytterligare bilder från eskapaden:

Solnedgång över New Jersey.
Solnedgång över New Jersey.
Solnedgång över New Jersey.
Solnedgång över New Jersey.
En typisk New York-gränd nånstans på lower west.
En typisk New York-gränd – med en Saab 9-3 – nånstans på Lower West.
Vårljus över Washington Square Park.
Vårljus över Washington Square Park.

 

I övrigt så har kvällen bjudit på bland annat kanelbulle och kaffe på svenska fiket Fika på Washington Street, där Miljöpartiets språkrör Fridolin höll politiskt hov med svenskar i New York. Det kom att handla mycket om skolfrågor.

Efteråt gick vi allihop, inklusive några journalister, och tog ett par öl på en bar i närheten.

Bildbevis här:

En öl på American Flatbread på Hudson Street.
En öl på American Flatbread på Hudson Street.

 

Allt detta är ett exempel på vad jag gillar med New York: man inleder en helt vanlig och småtrist dag med att sitta framför datorn och muttra över att vädret är grått, tillbringa alldeles för många av dygnets ljusa timmar inomhus, och så – pang! – hamnar man mitt i ett oväntat sammanhang med människor man aldrig trott man skulle träffa i en miljö man nyss inte visste fanns.

Det gäller bara att ta de tillfällen till sådana möten som passerar, och det gör de i New York, så blir även den mest förutsägbara vardag en aning mera festlig.

Jag har faktiskt jobbat lite idag också, men det hör inte hemma i bloggen utan på Jobb-avdelningen.

In this article