997 1

Jobbet som utrikeskorrespondent är varierat. Titta bara på den här blandningen av ämnen: låga löner i USA, drönare för privatbruk och nyheten att Detroit är ute ur sin konkurs som varat i 17 månader. Allt publicerat samma dag.

Den mest kvalificerade av dessa storys är min intervju med miljonären och riskkapitalisten Nick Hanauer i Seattle, Washington State. Tidigare i år lyckades han driva igenom USA:s högsta minimilön i Seattle, 15 dollar i timmen.  Läs storyn här.

Av rent privat intresse har jag läst på om privata drönare, ”quadcopters”, radiostyrda små helikoptrar som det går att filma från luften med och som håller på att bli väldigt populära, i alla fall här i USA. Så det slutade med att jag gjorde ett webbjobb om sådana, se här.

Dessutom har alltså Detroit, Michigan, kommit ur sin konkurs, vilket också renderade en artikel på torsdagen den 11 december. Läs här.

En ytterst varierad kompott om jag får säga det själv. Så här såg Hanauer-intervjun och drönarknäcket ut på sajten där de ett tag hamnade jämsides:

hanauer-drones-nliv
SvD Näringsliv torsdag 11 december.

 

Och så här såg artikelsvepet om drönare ut hos Aftonbladet (som SvD Näringsliv samarbetar med):

ab-box-drones

 

UPPDATERING FREDAG KVÄLL:  Artikeln och bilderna på hobbydrönare har nu varit i eller nära Mest läst-soppen på SvD och SvD Näringsliv i snart två dygn. Det säger en hel del om världen vi lever i när en kort artikel och några bilder på radiostyrda helikoptrar kan skåpa ut all annan journalistik på en av Sveriges största nyhetssajter:

Drönarartikeln tredje mest lästa på SvD.se på fredagen.
Drönarartikeln tredje mest lästa på SvD.se på fredagen.
Drönarartikeln mest lästa på Nliv.se på fredagen.
Drönarartikeln mest lästa på Nliv.se på fredagen.
In this article