778 0
778 0

INGARÖ — Äääntligen! Årets båtprojekt är igång, inlett lördag 9 mars. Det började med med bortskruvning av trälister inför byte av innertak i hytten. Har även gjort en kontroll av en genomföring jag är sugen på att byta (för spolvattnet till toaletten). Och vi är även lite inne på att byta toalett till en modernare version med stoppventil (efter en del missöden med den gamla holken som saknar stoppventil…).

Det är en mera omfattande renovering än vanligt som planerats. Det nya innertaket i kabinen inbegriper tätning av en del potentiella läckor i taket, och helst ska det mesta vara klart före sjösättning. Så jag anar att jag har fullt upp kommande helger i mars och april.

Lördagen spenderades med att skruval loss ett gäng trälister i innertaket. Här är en fotodokumentation av det arbetet. Kom gärna med tips om du har några, jag har aldrig gjort detta förut 🙂

Gamla innertaket ska bort.
Det gamla innertaket.
Gamla sladdar ska dras om när Clara-Ida renoveras 2019.
Gamla sladdar ska dras om.
Antennfästet till VHF:n ska bytas.
Listerna kring luckan på väg att skruvas bort.
Trälisterna ska slipas och lackas om.
Gamla hål i taket måste lagas när textilierna i taket byts.
Det gamla innertaket ska bytas ut.
Luckan vid kaptensplatsen ska tätas i samband med bytet av väven i innertaket. Foto: Erik Bergin
Antennsladdar i taket ska döljas. Foto samtliga: Erik Bergin

En del annat är planerat också. Trimplanen måste lagas, vinkelmätaren på drevet bytas och båten borde få nya batterier. Falsen runt akterdäck ska renoveras med nytt material samt träet slipas och oljas, men det är sådant man kan fixa när kärran ligger i sjön.

Det var första statusrapporten inför 2019-säsongen. Mer kommer.

In this article