814

Varandes den sista dagen i Vietnam, tankte jag att jag skulle festa till det lite. Gick saledes och letade upp en fin vietnamesisk restaurang och bestallde in forratt, varmratt och tva pilsner (en ny zeelandare bjod pa ett glas rodvin ocksa men det var gratis). 8 US-dollar och 40 cent. Alltsa ca 60 kronor. Det ar latt att leva billigt, sett ur svensk synvinkel.


Mumsade ”bun cha” till forratt, varrullar och en sorts panerad fisk ihop med en vidunderlig sas och glasnudlar. Top notch. Hittade en ny pilsner ocksa, den vietnamesiska Halida. Inte tokig.
En karl vid Halida-pilsnerbil. Inte min bild.

Darefter gick jag pa City View Cafe och bestallde in en Tiger och en whisky. Cafeet ar bara fem vaningar men det racker for att fa en fin overblick over stan, eftersom den ar sa platt, och framfor allt over den lilla sjon de har i mitten, som en hundradels Roxen, och som de tydligen ar valdigt stalta over.

That’s that.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article