1485

Spenderade en dag, i praktiken sex timmar effektiv tid, i Guangzhou en bit in i Kina. Kan inte säga att jag hann upptäcka stan på den tiden fast det hade väl varit konstigt.
Hittade liksom inte centrum, kollade längs tre t-banestationer men allt såg typ likadant ut: en boulevard, ett par gigantiska shoppingmalls i betong och amerikanska burgarhak med mycket folk. Jag däremot åt på en kinesrestaurang. Där var jag helt ensam.
En spännande detalj var att gå över gränsen vid staden Shenzen. En massa kontroller. Kvinnan i passboxen tittar i mitt pass, på mig, passet igen. Sedan, skeptiskt:
– Är det här du?
Nu på återresan tar jag direkttåget till HK dock.
Det stör mig att jag inte hittade en sketen souvernirbutik i Kina. Köpte ett par strumpor istället. Och Ahlgrens bilar och en Daim på Ikea, som ligger precis vid östra tågstationen i Guangzhou. Oj vad svensk man känner sig när man kommer in där. Och lite stolt faktiskt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article