969

Var just på en av de knäppaste tillställningarna hittills. Har hamnat i Synovate Temos matprovarpanel och var idag kl 16 kallad att fälla domen över olika typer av snabbmat med dipp. Som att sitta nämndeman i tingsrätten ungefär.
Provköket visar sig ligga längre ner på min gata, av alla ställen. Man går in i ett vitt rum med bås längs väggarna så man inte ska fuska och titta på grannen. Framför har man en dataskärm och ett tangentbord. Sen kommer en lite bister kvinna med små pappfat med olika sorters mat och olika såser man ska äta upp. Till varje tallrik följer ett visst antal frågor, särskilt om huruvida kryddningen är rätt. Jag går på offensiven och kryssar i att nästan allt är för svagt. Rejält kryddat ska det vara.
Folket som är där är helt vanliga stockholmare till synes runt 30. Ingen av de runt 20 säger nåt, alla bara äter och skriver på datorn. Helskum stämning. Det hela är över på en knapp timme. En sorts institutionaliserad konsumentmakt. Hoppas det blir whiskyprovning nästa gång…
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article