1108


Bilden är tagen vid fiket på Dramaten, inte i Rålambshovsparken. Rålisbilden försvann tyvärr.


Sittande i Rålis (femte kvällen här på sju dagar) packar jag upp ett bokpaket jag beställt. Det är Åsa Linderborgs Mig äger ingen, Al-qaida och vägen till 11 september av Lawrence Wright samt Jens Lapidus nya Aldrig fucka upp. Men det är också tjockboken The Rough Guide to The USA. Enligt mig är Rough Guides ofta de bästa. Mitt ex av Rough Guide to South East Asia vill jag inte bli av med.

Öppnar man USA-guiden och läser listan 38 things not to miss så hittar man en lång rad grejor som vi kan tänkas passera i sommar:
Savannah, Georgia, ligger på en lite förvånande men förvisso välförtjänt andraplats. Trean upptas av det än mer förvånande Disney World, Florida. Mardi Gras i New Orleans på sjuan missar vi visserligen, men åka hjulångare kommer som 20. Everglades, träsket, i Florida ligger som 13 och följs upp av art deco-husen i Miami på 26e plats. Till Elvis Graceland i Memphis hinner vi nog inte, sorgligt, men denna stora sevärdhet kvalar hursomhelst in som 33.
Sist på 38e plats, och kanske samtidigt störst av allt när det handlar om USA: Hitting the open road.
Nu ska jag börja med att studera Floridakapitlet.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article