3679

Det största ovädret i området sedan Katrina och Rita i augusti/september 2005 närmar sig nu New Orleans och oljeproduktionen i Mexikanska golfen, rapporterar nyhetsbyråer. Den tropiska stormen Gustav, som kan bli en klass 5-orkan, har orsakat 22 dödsfall i Dominikanska Republiken och Haiti, enligt Bloomberg. Gustav tappade kraft över Haiti och degraderades från orkan till storm, men meteorologer tror att stormen återhämtar sig när den nu når in över varmare vatten. Gustav beräknas komma in över Mexikanska golfen den 30 augusti. Samtidigt stiger nu oljepriset på världsmarknaden på spekulation att delar av produktionen i golfen måste stängas. Vis av skadorna efter Katrina och Rita för tre år sedan har Louisianas guvernör Bobby Jindal försatt delstaten i katastrofberedskap, enligt Bloomberg.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article